Фаршировані кабачки у пряному соусі: рецепт ситної страви на обід або вечерю

Автор: Лобанова Єлизавета

Кабачки можна використовувати як для приготування закусок, так і основних страв та десертів. Завдяки нейтральному смаку цього овочу, його можна комбінувати з різними іншими овочами та м'ясом. Універсальним рецептом на обід або вечерю можуть стати фаршировані кабачки. Їх можна готувати як в духовці, так і в мультиварці.

Фаршировані кабачки у пряному соусі: рецепт ситної страви на обід або вечерю - today.ua

Фаршировані кабачки в пряному соусі

Інгредієнти:

  • кабачки або цукіні - 5 шт;
  • фарш - 400 г;
  • рис довгозерний сухий - 3 ст. л .;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт. середнього розміру;
  • морква - 1 шт .;
  • томатна паста - 1 ст. л. з гіркою;
  • печериці - 150 г (за бажанням);
  • часник - 2-3 зубчики;
  • сіль, перець, свіжа зелень - за смаком;
  • рослинна олія - для обсмажування.

Фаршировані кабачки у пряному соусі: рецепт ситної страви на обід або вечерю Молоді кабачки розріжте поперек на три частини. Висота кожного шматка повинна бути близько 5-6 см. Або можна розрізати кабачки уздовж, вийняти серцевину і зробити човники.

Відваріть рис до напівготовності. Частину кабачкової м'якоті, в якій немає насіння, подрібніть.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Човники з кабачків присипте сіллю і перцем. Цибулю, моркву і печериці наріжте невеликими кубиками. Обсмажте овочі на сковороді протягом 5 хвилин.

Змішайте м'ясний фарш, варений рис і м'якоть з кабачків. Додайте половину обсмажених овочів (другу половину залиште в сковороді), нарізану зелень, а також сіль і перець. Ретельно перемішайте фарш і нафаршируйте ним кабачки.

Щоб приготувати пікантний пряний соус, в овочі, що залишилися, додайте томатну пасту і рубаний часник.

Перемішайте все разом гарненько, додайте 400 мл води. Доведіть соус до кипіння, додайте сіль і перець за смаком й інші спеції за бажанням.

У чашу мультиварки або в каструльку для запікання щільними рядами викладіть фаршировані кабачки. Залийте їх зверху томатною заливкою, готуйте в режимі "Тушкування" 20-30 хвилин, або тушкуйте в духовці хвилин 40-50.

Подавайте фаршировані кабачки зі сметаною та свіжими овочами.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати маффіни з кабачками на десерт або на закуску.

Головне