Today.ua

Фаршировані кабачки у пряному соусі: рецепт ситної страви на обід або вечерю

Кабачки можна використовувати як для приготування закусок, так і основних страв та десертів. Завдяки нейтральному смаку цього овочу, його можна комбінувати з різними іншими овочами та м'ясом. Універсальним рецептом на обід або вечерю можуть стати фаршировані кабачки. Їх можна готувати як в духовці, так і в мультиварці.

Фаршировані кабачки в пряному соусі

Інгредієнти:

Молоді кабачки розріжте поперек на три частини. Висота кожного шматка повинна бути близько 5-6 см. Або можна розрізати кабачки уздовж, вийняти серцевину і зробити човники.

Відваріть рис до напівготовності. Частину кабачкової м'якоті, в якій немає насіння, подрібніть.

Човники з кабачків присипте сіллю і перцем. Цибулю, моркву і печериці наріжте невеликими кубиками. Обсмажте овочі на сковороді протягом 5 хвилин.

Змішайте м'ясний фарш, варений рис і м'якоть з кабачків. Додайте половину обсмажених овочів (другу половину залиште в сковороді), нарізану зелень, а також сіль і перець. Ретельно перемішайте фарш і нафаршируйте ним кабачки.

Щоб приготувати пікантний пряний соус, в овочі, що залишилися, додайте томатну пасту і рубаний часник.

Перемішайте все разом гарненько, додайте 400 мл води. Доведіть соус до кипіння, додайте сіль і перець за смаком й інші спеції за бажанням.

У чашу мультиварки або в каструльку для запікання щільними рядами викладіть фаршировані кабачки. Залийте їх зверху томатною заливкою, готуйте в режимі "Тушкування" 20-30 хвилин, або тушкуйте в духовці хвилин 40-50.

Подавайте фаршировані кабачки зі сметаною та свіжими овочами.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати маффіни з кабачками на десерт або на закуску.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ