Кабачки можна використовувати як для приготування закусок, так і основних страв та десертів. Завдяки нейтральному смаку цього овочу, його можна комбінувати з різними іншими овочами та м'ясом. Універсальним рецептом на обід або вечерю можуть стати фаршировані кабачки. Їх можна готувати як в духовці, так і в мультиварці.
Фаршировані кабачки в пряному соусі
Інгредієнти:
- кабачки або цукіні - 5 шт;
- фарш - 400 г;
- рис довгозерний сухий - 3 ст. л .;
- цибуля ріпчаста - 1 шт. середнього розміру;
- морква - 1 шт .;
- томатна паста - 1 ст. л. з гіркою;
- печериці - 150 г (за бажанням);
- часник - 2-3 зубчики;
- сіль, перець, свіжа зелень - за смаком;
- рослинна олія - для обсмажування.
Відваріть рис до напівготовності. Частину кабачкової м'якоті, в якій немає насіння, подрібніть.
Човники з кабачків присипте сіллю і перцем. Цибулю, моркву і печериці наріжте невеликими кубиками. Обсмажте овочі на сковороді протягом 5 хвилин.
Змішайте м'ясний фарш, варений рис і м'якоть з кабачків. Додайте половину обсмажених овочів (другу половину залиште в сковороді), нарізану зелень, а також сіль і перець. Ретельно перемішайте фарш і нафаршируйте ним кабачки.
Щоб приготувати пікантний пряний соус, в овочі, що залишилися, додайте томатну пасту і рубаний часник.
Перемішайте все разом гарненько, додайте 400 мл води. Доведіть соус до кипіння, додайте сіль і перець за смаком й інші спеції за бажанням.
У чашу мультиварки або в каструльку для запікання щільними рядами викладіть фаршировані кабачки. Залийте їх зверху томатною заливкою, готуйте в режимі "Тушкування" 20-30 хвилин, або тушкуйте в духовці хвилин 40-50.
Подавайте фаршировані кабачки зі сметаною та свіжими овочами.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати маффіни з кабачками на десерт або на закуску.