Today.ua

Філіпу Кіркорову дозволили знову виступати в Україні: артиста виключили з “чорного списку“ СБУ

Філіп Кіркоров кілька днів тому потрапив до переліку осіб, що загрожують національній безпеці України, проте, в неділю, 27 червня, стало відомо, що ім'я російського співака, що підтримує окупацію Криму, зникло з "чорного списку" за рішенням СБУ.

22 червня Мінкульт на прохання СБУ вніс Філіпа Кіркорова в "чорний список". Особи, які знаходяться в такому переліку, не мають права перетинати кордон України. Що стосується артистів, то їх концерти в країні забороняються.

В СБУ пояснили, що Кіркорова вирішили внести до "чорного" списку, оскільки він незаконно в'їжджав в захоплений Росією Крим через російські пункти пропуску і давав пропагандистські концерти, під час яких висловлювався на підтримку незаконної анексії півострова. В СБУ додали, що співак називав Крим частиною РФ. Незважаючи на все вищеперераховане, через кілька днів СБУ змінила своє рішення через "наявність судових прецедентів" проти артиста, що не дає права зараз його включити в "чорний список".

У Мінкульті в свою чергу прокоментували, що останнє слово в даному рішенні лежить на СБУ, тому в питаннях включення або виключення людей з "чорного списку" міністерство виконує тільки адміністративні дії по публікації відповідної інформації, але не бере участі в прийнятті остаточного рішення.

"Згідно з новим листом Служби безпеки України з проханням відкликати попередній лист про включення Філіпа Кіркорова в попередній перелік осіб, що загрожують національній безпеці України, МКІП виключає Кіркорова з цього списку", - прокоментували в Мінкульті рішення СБУ.

Раніше повідомлялося про подробиці конфлікту між колишнім продюсером Світлани Лободи Нателлою Крапівіною та поп-королем російської естради Філіпом Кіркоровим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ