Гарбузові котлети в духовці: простий рецепт, який урізноманітнить повсякденний раціон

Автор: Лобанова Єлизавета

Ситні котлети на обід або вечерю можна приготувати не лише з м'яса, але й з інших корисних інгредієнтів. Гарбузові котлети урізноманітнять повсякденне меню. Вони сподобаються навіть тим, хто сидить на дієті та стежить за фігурою. А ще такі котлетки можна поєднувати з будь-яким гарніром або подавати окремою стравою.

Гарбузові котлети в духовці: простий рецепт, який урізноманітнить повсякденний раціон - today.ua

Гарбузові котлети у духовці

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 300 г;
  • Манна крупа – 3 столові ложки;
  • Куряче яйце – 1 штука;
  • Рубана петрушка - 1 столова ложка;
  • Тертий сир пармезан – 2 столові ложки;
  • Сіль за смаком;
  • мелений чорний перець - за смаком;
  • Молоко – половина склянки.

Гарбузові котлети в духовці: простий рецепт, який урізноманітнить повсякденний раціон Зваріть густу манну кашу, дайте їй охолонути.

Гарбуз натріть на дрібній тертці. Тушкуйте овоч на невеликій кількості оливкової олії та 2-3 столовими ложками води.

Популярні зараз

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

Мінус 50% від пенсії: стало відомо, кому обмежать виплати

Соцопитування: що українці збираються робити, якщо війна затягнеться

У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень

Остудіть тушкований гарбуз із манною кашею. Додайте яйце, тертий пармезан, сіль, перець та рубану петрушку.

Сформуйте котлети, викладіть їх на лист, застелений пергаментом, і ретельно змастіть папір оливковою олією, щоб котлети не прилипли під час випікання.

Поставте деко в попередньо розігріту до 190° С духовку і випікайте котлети приблизно 30-35 хвилин. Точний час визначайте, орієнтуючись на свою духовку.

Котлети подавайте теплими зі сметаною.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, з яких інгредієнтів можна приготувати ситні котлети нашвидкуруч без додавання м'яса.