Голубці на пару з пекінської капусти: рецепт святкової страви нашвидкуруч

Автор: Лобанова Єлизавета

Голубці – це популярна святкова страва, яка подається на новорічний стіл. Проте, традиційними голубцями навряд чи когось можна здивувати, а от якщо приготувати голубці з пекінської капусти та гарно загорнути їх у формі мішечка, тоді гості будуть у захваті.

Голубці на пару з пекінської капусти: рецепт святкової страви нашвидкуруч - today.ua

Якщо багато хто не готує голубці через те, що на приготування йде багато часу, то ми пропонуємо швидкий рецепт. Голубці готуватимуться на пару, за рахунок чого капуста не втратить свій насичений зелений колір.

Пекінську капусту в рецепті можна замінити на звичайну. Але листя китайської капусти тонше і ніжніше. Загортати їх у мішечки буде зручніше.

Голубці на пару з пекінської капусти

Інгредієнти:

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

  • Капуста пекінська – 1 шт;
  • Рис – 80 г;
  • Яловичий фарш – 500 г;
  • Цибуля – 3 шт;
  • Томатний сік – 2 ст. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Часник (сушений) – 0,5 ч. л.
  • Соняшникова олія – 50 мл;
  • Сіль за смаком;
  • Чорний перець (мелений) - за смаком.

Голубці на пару з пекінської капусти: рецепт святкової страви нашвидкуруч У пекінської капусти зрізаємо основу. Розбираємо капусту на листя, заливаємо окропом і залишаємо на 10-15 хвилин.

Нарізаємо цибулю кубиками і обсмажуємо на олії. Рис варимо до напівготовності. Змішуємо всі продукти з фаршем, додаємо томатний сік, спеції та сіль.

З отриманого фаршу формуємо кульки, загортаємо їх у листя капусти у формі мішечка. Підв'язуємо стрічкою з капусти або зрізаною прожилкою кожен голубець.

Ставимо на плиту пароварку, кладемо голубці на решітку та готуємо півгодини на сильному вогні. Можна просто викласти голубці в каструлю, залити до половини водою та варити стільки ж, але на повільному вогні.

Коли голубці охолонуть, викладаємо їх на тарілку, посипаємо зеленню та подаємо сметанний соус, або аджику.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, як правильно відварювати капусту, щоб голубці не розверталися під час тушкування.

Головне