Голубці з молодої капусти: швидкий рецепт домашньої вечері

Автор: Лобанова Єлизавета

Голубці з молодої капусти виходять особливо ніжними і соковитими. Порадуйте свою родину і приготуйте на вечерю цю просту страву. Листя для таких голубців можна навіть не відварювати, а скласти у пакет і відправити на 2 хвилини в мікрохвильову піч, адже молоде листя більш м'яке, і його важливо не переварити.

Голубці з молодої капусти: швидкий рецепт домашньої вечері - today.ua

Фарш для голубців краще всього вибирати змішаний, тоді блюдо вийде більш вишуканим.

Голубці з молодої капусти

Інгредієнти:

  • Листя молодої капусти - 700 г
  • Фарш - 1 кг
  • Морква - 1 шт.
  • Лук - 2 штуки
  • Рис - 0,5 склянки
  • Сіль, перець, спеції - за смаком
  • Зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля) - 1 пучок
  • Рослинна олія - для смаження

Для соусу

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Сметана - 5-7 ст. л.
  • Томатна паста - 4-5 ст. л.
  • Сіль, перець - за смаком
  • Вода

Голубці з молодої капусти: швидкий рецепт домашньої вечері

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  1. Молоду капусту для початку потрібно помити, вирізати качан і зняти листя. Відваріть листя в киплячій воді протягом декількох хвилин, або помістіть в мікрохвильовку, остудіть і зріжте ножем товсті прожилки.
  2. Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на дрібній тертці. Обсмажити овочі на рослинній олії до напівготовності.
  3. Фарш можна брати магазинний, а можна змішувати декілька сортів м'яса самому. Додайте у фарш обсмажені овочі, рис, зелень і добре перемішайте. Посоліть за смаком, додайте потрібні спеції.
  4. Викладаємо фарш на листя капусти і звертаємо голубці рулетиком.
  5. Голубці кладемо в каструлю з товстим дном в два-три шари. Зверху кладемо нарізану півкільцями цибулю і терту на середній терці моркву. Після закипання води тушкуємо страву близько години. Можна готувати голубці як на плиті, так і в духовці.
  6. Для соусу змішуємо сметану і томатну пасту, додаємо трохи води і спецій за смаком. Поливаємо соусом голубці після приготування.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати пісні голубці з грибами замість м'яса.

Головне