Today.ua

Голубці з пшоном та грибами: рецепт ситної страви, яка танутиме в роті

Голубці з пшоном та білими грибами допоможуть урізноманітнити раціон. Ця страва підійде як до святкового, так і до повсякденного столу. Якщо ви любите класичні голубці з рисом, тоді цей рецепт вам також припаде до душі. Тільки рис у ньому замінюється на пшоно, а м'ясо – на гриби.

Голубці з пшоном та грибами

Інгредієнти:

Качан капусти відваріть у підсоленій воді 5-7 хвилин. Розберіть капусту на окремі листочки.

Печериці наріжте невеликими шматочками, обсмажте на олії до м'якості.

Окремо обсмажте дрібно нарізану цибулю та терту моркву.

Пшоно промийте, залийте холодною водою і доведіть до кипіння. Злийте воду і пересипте пшоно до грибів із цибулею та морквою.

Посоліть, поперчіть і тушкуйте всі інгредієнти для начинки голубців 10 хвилин. Потім додайте в сковороду 150 мл води і тушкуйте ще, доки вода не вбереться у крупу.

Викладіть начинку на капустяне листя та загорніть голубці тим способом, який вам більше подобається.

Приготуйте соус для голубців. Для цього обсмажте борошно на олії (1 ст. л.), потім додайте томатну пасту, влийте овочевий бульйон або воду. Ретельно перемішайте соус, щоб не було грудочок. Посоліть за смаком.

Голубці перекладіть у сотейник. Залийте соусом і запікайте до готовності.

Смачного!

Раніше повідомлялося, яким секретним інгредієнтом можна замінити яйця у фарші для котлет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ