Гомбовці - це страва з сиру, яка може стати альтернативою сирникам або лінивим вареникам. Готується вона досить просто. Гомбовці традиційно подають із хрумкою посипкою з вершкового масла, цукру та панірувальних сухарів. За бажанням в сирні кульки можна додати начинку за смаком.
Гомбовці по-закарпатськи
Інгредієнти:
- сир - 300 г;
- яйце – 1 штука;
- манка – 50 г;
- борошно - 1-2 ст. л;
- вершкове масло - 50 г;
- панірувальні сухарі - 50 г;
- цукор – 5-6 ст. л;
- 1/2 пакетики ванільного цукру;
- кориця – за бажанням.
Сформуйте кульки із однієї столової ложки сирної маси. Якщо ви хочете приготувати гомбовці з начинкою (варення, шоколад), тоді додайте її в кожну кульку.
Гомбовці кидаються в киплячу воду, і варяться доти, доки не спливуть на поверхню. Потім відкладіть їх на друшляк.
Приготуйте посипку. Розтопіть вершкове масло, додайте цукор, корицю і панірувальні сухарі. Обсмажте усі інгредієнти до розчинення цукру.
Теплі гомбовці обваляйте в посипці і подавайте до столу. Така страва може стати чудовим десертом.
Раніше повідомлялося, як приготувати львівський сирник без борошна у себе вдома.