Гречаники – традиційна українська страва, про яку, на жаль, знають не всі. Однак, якщо ви один раз її приготуєте, то у вашій сім'ї гречаники можуть стати альтернативою котлетам і тефтелям, адже вони поєднують в собі і гарнір, і основну страву. А пікантний соус додає гречаникам соковитості.
Гречаники у пікантному соусі: рецепт
Інгредієнти:
- фарш – 500 г
- гречка – 200 г
- цибуля – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- яйця – 1 шт.
- сир – 70 г
- петрушка, кріп – пучок
Інгредієнти для соусу:
- вода – 200 мл
- томатна паста – 4 ст. л.
- сметана – 4 ст. л.
- копчена паприка – щіпка
- сіль, перець – за смаком
Наріжте дрібно цибулю, моркву натріть на тертці, обсмажте овочі на олії. Відваріть гречку.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Фарш для гречаників можна купувати готовий, або самому подрібнити м'ясо на м'ясорубці. У фарш додайте гречку, готову засмажку, яйце, натертий сир і подрібнену зелень, сіль, перець і ретельно перемішайте.
Зробіть соус. Для цього змішайте воду, томатну пасту та сметану, спеції. Збийте все брендером до однорідного стану.
Сформуйте вологими руками гречаники, перекладіть у форму для запікання і залийте соусом. Запікайте страву у духовці 35 хвилин при температурі 180 С.
Раніше повідомлялося, які інгредієнти псують смак фаршу для котлет, і їх краще не додавати.