У квашеній капусті міститься багато мінералів та вітамінів. Однак для деяких людей цей продукт може бути небезпечним, незважаючи на всю корисність. Під час бродіння в капусті утворюється багато шкідливих сполук, які можуть завдати шкоди здоров'ю.
Перше - це сіль, яка може спричинити набряклість і спровокувати підвищення тиску. Велика кількість з'їденої квашеної капусти швидко виведе йод із організму, що згубно для людей із проблемами щитовидної залози.
Квашена капуста шкідлива і при деяких захворюваннях шлунково-кишкового тракту. Продукт може спричинити біль у шлунку та довести до гострого стану. Особливо небезпечна капуста, яка тільки почала бродити. Через 2-3 дні в ній розмножуються бактерії і вони можуть сильно вплинути на здоров'я щитовидки та шлунка.
Не варто вживати капусту, у якої закінчився термін придатності або зовнішній вигляд та смак якої здаються вам підозрілими. Такою капустою можна легко отруїтися та потрапити до лікарні. Бактерії та клітковина в квашеній капусті можуть спровокувати утворення газів та здуття. Після 18:00 про цей продукт у раціоні можете забути. Якщо і хочете з'їсти трохи квашеної капусти, то краще побалувати себе в обідню пору.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Квашену капусту медики не рекомендують їсти людям із синдромом подразненого кишечника, виразковим колітом, нирковою недостатністю, матерям, що годують, людям з гіпертонією, схильним до набряків і із захворюваннями щитовидної залози.
Раніше повідомлялося, скільки солі потрібно додавати в квашену капусту, щоб вона довго зберігалася і не гірчила.