Котлети можна готувати як з м'ясного фаршу, так і повністю без додавання м'яса, з використанням одних лише овочів. Такий рецепт ідеально підійде вегетаріанцям і всім тим, хто любить здорове харчування. У сезон баклажанів спробуйте приготувати смачні та поживні баклажанові котлетки з додаванням твердого сиру. На 100 г такої страви припадає лише 24 ккал.
Котлети з баклажанів
Інгредієнти:
- баклажани - 800 г
- яйця - 2 шт.
- твердий сир - 100 г
- молоко - 50 мл
- часник - 3 зуб.
- житній хліб - 3 шматки
- панірувальні сухарі - 50 г
- рослинна олія - 1-2 ст. л.
- сіль, перець - за смаком
Замочіть хліб в молоці, як зазвичай на котлети.
Змішайте всі інгредієнти, додайте яйце, сіль, перець і збийте до однорідності на блендері, або пропустіть через м'ясорубку.
З отриманого фаршу сформуйте котлети, обваляйте їх в панірувальних сухарях і обсмажуйте на сковороді до хрусткої скоринки.
Готові котлети потрібно викласти на паперовий рушник, щоб стік весь зайвий жир. Подавати баклажанові котлетки можна зі сметаною і будь-яким гарніром.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати соковиті м'ясні котлети без додавання яєць.