Today.ua

Котлети з баклажанів на обід або вечерю: рецепт ситної низькокалорійної страви

Котлети можна готувати як з м'ясного фаршу, так і повністю без додавання м'яса, з використанням одних лише овочів. Такий рецепт ідеально підійде вегетаріанцям і всім тим, хто любить здорове харчування. У сезон баклажанів спробуйте приготувати смачні та поживні баклажанові котлетки з додаванням твердого сиру. На 100 г такої страви припадає лише 24 ккал.

Котлети з баклажанів

Інгредієнти:

Помийте і наріжте баклажани невеликими кубиками. На сковороді розігрійте масло, обсмажте баклажани до золотистої скоринки. Сир натріть на крупній тертці. Подрібніть часник, цибулю наріжте великими шматками.

Замочіть хліб в молоці, як зазвичай на котлети.

Змішайте всі інгредієнти, додайте яйце, сіль, перець і збийте до однорідності на блендері, або пропустіть через м'ясорубку.

З отриманого фаршу сформуйте котлети, обваляйте їх в панірувальних сухарях і обсмажуйте на сковороді до хрусткої скоринки.

Готові котлети потрібно викласти на паперовий рушник, щоб стік весь зайвий жир. Подавати баклажанові котлетки можна зі сметаною і будь-яким гарніром.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати соковиті м'ясні котлети без додавання яєць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ