Квашену капусту можна готувати як за класичним рецептом, так і з додаванням яблук, журавлини, буряку та інших інгредієнтів. Такий вітамінний салат буде справжньою знахідкою на зиму, коли в раціоні має бути багато корисних продуктів. Якщо ви хочете чогось оригінального до смаку, тоді приготуйте квашену капусту з яблуками, які за смаком нагадуватимуть ананаси.
Квашена капуста з яблуками та журавлиною
Інгредієнти:
- капуста - 2,5 кг;
- яблука - 2 штуки;
- морква – 2 штуки;
- сіль - 2 - 2,5 ст. ложки із гіркою на 3-л банку;
- журавлина - 100 г.
Капусту викладіть у глибокий посуд, посоліть і перемішайте. Злегка перетріть капусту руками, щоб вона добре увібрала сіль.
Додайте до капусти моркву з яблуками та журавлину. Усе ще раз ретельно перемішайте руками.
Викладайте капусту в банку, добре утрамбовуючи кожен новий шар кулачком. Залишіть зверху трохи вільного місця у банці з урахуванням того, що капуста пустить сік.
Поставте банку у миску чи тарілку. Через 3 дні вона буде готова. Не забувайте 3-4 рази на день протикати капусту шпажкою або дерев'яною паличкою до самого дна, випускаючи газ.
Зберігайте квашену капусту з яблуками та журавлиною в холодильнику. До столу таку квашену капусту подавайте в натуральному вигляді або злегка змастивши олією.
Раніше повідомлялося, як приготувати вітамінну квашену капусту з буряком.