Today.ua

Квашена капуста з яблуками та журавлиною: рецепт смачного та корисного салату на зиму

Квашену капусту можна готувати як за класичним рецептом, так і з додаванням яблук, журавлини, буряку та інших інгредієнтів. Такий вітамінний салат буде справжньою знахідкою на зиму, коли в раціоні має бути багато корисних продуктів. Якщо ви хочете чогось оригінального до смаку, тоді приготуйте квашену капусту з яблуками, які за смаком нагадуватимуть ананаси.

Квашена капуста з яблуками та журавлиною

Інгредієнти:

Моркву та капусту натріть на великій тертці, видаліть серцевину з яблук, почистіть їх і наріжте кубиками або скибочками.

Капусту викладіть у глибокий посуд, посоліть і перемішайте. Злегка перетріть капусту руками, щоб вона добре увібрала сіль.

Додайте до капусти моркву з яблуками та журавлину. Усе ще раз ретельно перемішайте руками.

Викладайте капусту в банку, добре утрамбовуючи кожен новий шар кулачком. Залишіть зверху трохи вільного місця у банці з урахуванням того, що капуста пустить сік.

Поставте банку у миску чи тарілку. Через 3 дні вона буде готова. Не забувайте 3-4 рази на день протикати капусту шпажкою або дерев'яною паличкою до самого дна, випускаючи газ.

Зберігайте квашену капусту з яблуками та журавлиною в холодильнику. До столу таку квашену капусту подавайте в натуральному вигляді або злегка змастивши олією.

Раніше повідомлялося, як приготувати вітамінну квашену капусту з буряком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ