Львівський сирник по-домашньому: як приготувати найсмачніший сирний десерт без борошна

Автор: Лобанова Єлизавета

Львівський сирник стане чудовою альтернативою будь-якої сирної запіканки, або традиційним сирникам. Цю страву готують не лише галицькі господині, адже кожен охочий може скористатися рецептом та приготувати львівський сирник у себе на кухні. Головне у цьому питанні – сир правильної консистенції, щонайменше 9% жирності.

Львівський сирник по-домашньому: як приготувати найсмачніший сирний десерт без борошна - today.ua

Львівський сирник: рецепт

Інгредієнти для сирника:

  • сир 9% (500-600 г),
  • яйця (3 шт),
  • цукор (150 г),
  • масло вершкове (100 г),
  • цедра лимона, манка (1 ст. л.),
  • родзинки - за смаком.

Інгредієнти для глазурі:

  • вершкове масло (1 ст. л.),
  • какао-порошок (2 ст. л.),
  • сметана (2-3 ст. л.),
  • цукор (2 ст. л).

Львівський сирник по-домашньому: як приготувати найсмачніший сирний десерт без борошна Для приготування львівського сирника найкраще брати домашній сир або жирний магазинний. Із зернистого та рідкого сиру страву не приготуєш.

Популярні зараз

Російська армія до 9 травня спробує захопити ще одне українське місто

Кулеба зробив заяву про переговори з Росією: названо головну умову України

Фахівці назвали моторне мастило, яке не можна заливати в двигун автомобіля з пробігом

Латвія передасть ЗСУ новітні зенітні комплекси MANTIS

Сир перетираємо через сито або збиваємо блендером.

Натираємо цедру одного лимона на тертці і додаємо в сир. Родзинки заливаємо окропом, через 5-10 хвилин зливаємо воду і додаємо до сиру.

Сюди ж кладемо манку, олію кімнатної температури і всі інгредієнти ретельно перемішуємо.

Відокремлюємо білки від жовтків. В окремій ємності збиваємо жовтки із цукром до однорідної маси. Потім переливаємо їх до сирної маси. Білки збиваємо до великої піни і додаємо в тісто.

Форму для випікання змащуємо вершковим маслом. Традиційно для львівського сирника використовують прямокутну форму - як для кексу або хліба "цеглиною".

Розігріваємо духовку до 190 ° С, ставимо в неї сирник і випікаємо 40-60 хвилин (залежно від потужності духовки).

Готовий сирник дістаємо з духовки та перевертаємо на рушник. У такому положенні даємо йому охолонути і лише потім дістаємо із форми.

Поки десерт остигає, робимо глазур. У невеликій каструлі змішуємо сметану, вершкове масло, какао-порошок та цукор, варимо на слабкому вогні.

Поливаємо львівський сирник рідкою глазур'ю та ставимо в холодильник на кілька годин, а краще на ніч, щоб глазур застигла. Перед подачею нарізаємо сирник на порційні шматочки мокрим ножем.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, на якому борошні найкраще готувати сирники, щоб вони вийшли пишними та не підгоріли.