Листковий омлет з овочами: рецепт ситної страви з пікантною начинкою

Автор: Лобанова Єлизавета

Листковий омлет - це смачна альтернатива традиційному омлету, який кожен з нас звик їсти на сніданок. Якщо ви хочете порадувати своїх близьких новою стравою, тоді сміливо можете приготувати такий омлет. Зовні омлет схожий на листковий пиріг. До його складу входить три начинки - зелень, кабачки і печений перець. Однак, ви можете самостійно обирати й інші інгредієнти.

Листковий омлет з овочами: рецепт ситної страви з пікантною начинкою - today.ua

Приготування цієї страви займе якийсь час, але зате результат вас приємно здивує.

Листковий омлет з овочами

Інгредієнти:

  • яйця - 12 штук;
  • кабачок - 500 г;
  • товчений часник - 2 зубчики;
  • перець солодкий - 2 шт.
  • мелений мускатний горіх - 1 ч. л.
  • зелена цибуля - 4 шт.
  • олія рослинна - 4 ст. л.
  • сіль - за смаком
  • петрушка

Листковий омлет з овочами: рецепт ситної страви з пікантною начинкою Перці попередньо потрібно запекти в духовці 20 хв. Потім остудити, зняти шкірку і видалити серцевину. М'якоть тонко нарізати.

Популярні зараз

З 1 червня в Україні зросте вартість комуналки: стало відомо, як зміниться тариф на газ

Дальнобійники розпочали масштабну акцію протесту: перекрито трасу Київ-Одеса

Не Гокінг і не Ейнштейн: названо найрозумнішу людину за всю історію земної цивілізації

Сотням тисяч українців держава у червні поверне заборговані пенсії

Кабачок очистіть від шкірки, розріжте навпіл і видаліть насіння. Наріжте овоч невеликими кубиками. Зелену цибулю і петрушку потрібно дрібно нарізати, а часник подрібнити.

Збийте для омлету 4 яйця з цибулею, петрушкою, часником, дрібкою мускатного горіха, сіллю і перцем.

Влийте яйця на сковороду, через 1,5 хв. зніміть з плити і покладіть "млинець" на тарілку.

Збийте ще 4 яйця з шматочками перцю і спеціями. По готовності покладіть омлет зверху на перший "млинець".

У маслі, що залишилося, обсмажте кабачки. Збийте яйця зі спеціями, влийте в сковороду з кабачками і готуйте 1,5 хв.

Перекладіть все коржі в форму один на одного. Поставте омлет в розігріту до 180 ° C духовку на 15 хв. Дайте трохи охолонути, розріжте листковий омлет на частини і подавайте до столу.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати повітряний омлет зі сметаною і манкою на сніданок для всієї родини.