Наші бабусі запікали млинці у печі чи духовці, саме тому вони виходили такими ніжними. А ще є один український рецепт, популярний у чернігівській кухні, по якому млинці готуються під вершковою заливкою. Начинка готується з сиру, або з маку. Ми розповімо, як приготувати млинці по-чернігівськи із сирною начинкою.
Секрет приготування цих млинців полягає в тому, що в тісто додається крохмаль замість борошна і багато яєць. У сирну начинку кладуться лише жовтки. Страва заливається розтопленим вершковим маслом і запікається у духовці.
Млинці по-чернігівськи з сиром
Інгредієнти:
- яйця – 10 штук;
- молоко – 1 л;
- крохмаль – 500 г;
- цукор – 5-6 ст. л.;
- олія – 4-5 ст. л.;
- сіль - за смаком;
- масло для запікання – 200 г.
Для начинки:
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
- сир – 1 кг;
- жовтки – 3 шт.;
- цукор – 5 ст. л.
Крохмаль просійте через сито. Яйця збийте з цукром до утворення піни і влийте туди олію з молоком. Ретельно все перемішайте.
Змішайте крохмаль із молочно-яєчною сумішшю до однорідної консистенції.
Смажте млинці на добре розігрітій сковороді з обох боків.
Для начинки сир потрібно перетерти із цукром та жовтками.
Коли млинці будуть готові, викладіть начинку на кожен млинець і закрутіть їх у трубочки, загорнувши краї всередину. Готові млинці складіть у форму для запікання. Розтопіть вершкове масло і залийте ним млинці.
Запікайте страву в духовці за температури близько 180 градусів 20-30 хвилин. Подавайте млинці зі сметаною.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати тонкі млинці без додавання яєць.