Тонкі млинці без яєць: секрети приготування ідеального тіста

Автор: Лобанова Єлизавета

Млинці – універсальна страва для сніданку, або на десерт. Готувати млинці можна на молоці, кефірі і навіть на воді. До складу млинців не завжди входять яйця. Якщо яєць немає, це не означає, що приготувати млинці не вийде. Якщо зробити тісто заварним, то млинці будуть і еластичними, і тонкими.

Тонкі млинці без яєць: секрети приготування ідеального тіста - today.ua

Тонкі млинці без яєць

Інгредієнти:

  • кефір – 400 мл;
  • сіль – 0.5 ч. л;
  • сода – 0.5 ч. л;
  • цукор – 1-2 ст. л.;
  • борошно - 2 склянки;
  • окріп - 220 мл;
  • олія - 2 ст. л.

Тонкі млинці без яєць: секрети приготування ідеального тіста Додайте в кефір соду, цукор та сіль, все добре перемішайте.

Потім додайте борошно і замісіть густе тісто. Добре розмішавши тісто, влийте в нього 220 мл окропу.

Популярні зараз

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень

Верховна Рада знайшла додаткові підстави для припинення виплати пенсій

Греція остаточно відмовила у передачі систем Patriot Україні: названо причину

Розмішуємо тісто для млинців до однорідної маси, щоб не було грудок, і додаємо 2 ст. л олії.

Тісто стало рідкішим, що нам і потрібно.

Випікаємо млинці на розігрітій сковороді, змащеній маслом приблизно по 20-30 секунд на кожній стороні.

Млинці на заварному тесті виходять м'якими та еластичними. У них можна загорнути будь-яку начинку, а також подавати порожніми зі сметаною, медом або варенням.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати дієтичні млинці без борошна та крохмалю, як альтернативу традиційним пшеничним млинцям.