Today.ua

Млинці по-чернігівськи в духовці: як приготувати вершкову заливку, щоб страва танула в роті

Наші бабусі запікали млинці у печі чи духовці, саме тому вони виходили такими ніжними. А ще є один український рецепт, популярний у чернігівській кухні, по якому млинці готуються під вершковою заливкою. Начинка готується з сиру, або з маку. Ми розповімо, як приготувати млинці по-чернігівськи із сирною начинкою.

Секрет приготування цих млинців полягає в тому, що в тісто додається крохмаль замість борошна і багато яєць. У сирну начинку кладуться лише жовтки. Страва заливається розтопленим вершковим маслом і запікається у духовці.

Млинці по-чернігівськи з сиром

Інгредієнти:

Для начинки:

Крохмаль просійте через сито. Яйця збийте з цукром до утворення піни і влийте туди олію з молоком. Ретельно все перемішайте.

Змішайте крохмаль із молочно-яєчною сумішшю до однорідної консистенції.

Смажте млинці на добре розігрітій сковороді з обох боків.

Для начинки сир потрібно перетерти із цукром та жовтками.

Коли млинці будуть готові, викладіть начинку на кожен млинець і закрутіть їх у трубочки, загорнувши краї всередину. Готові млинці складіть у форму для запікання. Розтопіть вершкове масло і залийте ним млинці.

Запікайте страву в духовці за температури близько 180 градусів 20-30 хвилин. Подавайте млинці зі сметаною.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати тонкі млинці без додавання яєць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ