Today.ua

Названа найбільш шкідлива зачіска для здоров'я волосся

Спеціаліст по волоссю розповів, яка сама шкідлива зачіска для краси і здоров'я волосся. Виявляється, багато років наші бабусі і мами, а також і ми робили одну і ту ж помилку, не знаючи, що це руйнує структуру волосся і призводить до їх ламкості.

За словами лікаря-дерматовенеролога, трихолога Георгія Абрамова, начіс, який багато хто робить, щоб надати волоссю об'єму, категорично не можна робити. Річ у тому, що в момент, коли ви старанно водите по волоссю гребінцем з дрібними зубчиками проти росту волосся, порушується кутикула, яка служить захисним шаром волоса і захищає його від зовнішнього середовища. Ця кутикула спрямована від кореня до кінчика волосини і схожа на луску, відповідно саме її при начісуванні ми зриваємо.

Саме руйнування структури волосся і є однією з основних проблем з шевелюрою, на яку скаржаться жінки. Для того, щоб наносити найменше шкоди кутикулі, потрібно обирати резинки, заколки з гладкою поверхнею, носка яких не призведе до пошкодження волосся.

При цьому фахівець зазначив, що інші зачіски ніяк не впливають і не шкодять стану волосся: ні високі пучки, ні косички, ні розпущене волосся. Також трихолог звернув увагу на те, як часто потрібно мити волосся. Лікар підкреслив, що якщо ваше волосся занадто швидко стає жирнішим і супроводжуються великою втратою волосся, то в організмі може зашкалювати рівень чоловічих гормонів.

Нерідко жінки роблять помилку, вважаючи, що у них жирна шкіра голови і купуючи відповідні засоби. В результаті вони отримують зворотний ефект, ще більше вироблення шкірного сала. Це пов'язано з тим, що шампунь дуже знежирює шкіру, вона стає схильною до зовнішнього середовища і починає захищатися, виділяючи ще більшу кількість жиру.

Пропонуємо вам також дізнатися, як зробити три гарні зачіски, які підійдуть на вечірку і в офіс, своїми руками за 5 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ