Названо приправу для борщу, яка зіпсує смак страви

Кожна господиня готує борщ за своїм рецептом. Основні інгредієнти залишаються незмінними, але зі спеціями допускаються експерименти. Так само, як є безліч варіантів заправки для борщу, є різні спеції та трави, які можуть впливати на смак страви. Ми розповімо, які з них можуть зіпсувати навіть найсмачніший борщ.

Названо приправу для борщу, яка зіпсує смак страви - today.ua

Які приправи потрібно додавати до борщу

Сушений часник

Багато господинь додають часник практично у всі страви, і правильно роблять. Використовуйте сушений часник. Ця приправа акцентує увагу на смакових якостях борщу і не перебиває основний смак. Свіжий часник може додати гіркоту, а ось сушений завжди відчувається м'якше.

Чорний перець

Чорний перець використовується для приготування практично всіх перших та других страв. Борщ не є винятком. Додайте його у страву в будь-якому вигляді - меленим або горошком. Найбільш ароматним вийде борщ із додаванням свіжомеленого перцю. Якщо ви любите гостреньке, тоді перчика можна додати побільше.

Лавровий лист

Лавровий лист надасть борщу приємного смакового відтінку і запаху. Пам'ятайте, що наприкінці приготування лавровий лист потрібно обов'язково дістати з каструлі, інакше борщ за добу-дві почне гірчити. Названо приправу для борщу, яка зіпсує смак страви

Коріандр

У класичному рецепті борщу коріандру немає, проте багато господинь використовують цю приправу і кажуть, що вона додає страві особливого смаку. Спробуйте додати кілька зерен коріандру до вашого борщу і ви побачите, наскільки зміниться його смак.

Що не можна додавати до борщу

Якщо ви не хочете зіпсувати смак вашого борщу, то категорично не рекомендується додавати до нього універсальні набори спецій та приправ, які підходять до всього. Цього робити не можна. Борщ - це не звичайний суп, у його приготуванні не можна використовувати незрозумілі спеції. Крім того, не кидайте в борщ приправи для картоплі, м'яса чи овочів. Краще тоді обмежитися сіллю, перцем та лавровим листом.

Щоб борщ не вийшов надто кислим чи гострим, не варто експериментувати з гвоздикою, імбиром та корицею. Недосвідчені господині можуть використовувати для борщу хмелі-сунелі, але ця приправа зовсім не підходить цій страві.

Раніше повідомлялося, як приготувати смачну квашену капусту, яка ідеально підійде для борщу.

ДЖЕРЕЛОsovkusom.ru