Ніжне картопляне пюре: секрети приготування ідеального гарніру

Автор: Леся Ловіцька

Картопляне пюре – найпопулярніший у нашій країні гарнір. Він чудово поєднується з м'ясом, рибою та овочами. Як правильно його приготувати, щоб отримати смак, знайомий з дитинства? Розкриваємо всі тонкощі процесу.

Ніжне картопляне пюре: секрети приготування ідеального гарніру - today.ua
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  • обираємо бульби попереднього врожаю. Ідеальний варіант - цілі, гладкі та щільні. Молода картопля не підійде – вона для інших рецептів;
  • картоплю чистимо, промиваємо і нарізаємо крупно. Не треба сильно подрібнювати – овоч втратить багато крохмалю, що позначиться на смакових якостях готового продукту. Відправляємо в підсолену воду, що закипіла;
  • вода у каструлі має покрити овочі на 1,5-2 см;

Ніжне картопляне пюре: секрети приготування ідеального гарніру

  • під час варіння можна додати у воду лавровий лист, суміш прованських трав, гілочки чебрецю та розмарину. Їх необхідно витягнути шумівкою наприкінці приготування;
  • головний секрет білого, ніжного пюре в тому, що всі інгредієнти повинні бути гарячими. Злийте воду після приготування, залиште каструлю на 3-4 хвилини на маленькому вогні для додаткового просушування і починайте розминати. Поступово додайте молоко з вершковим маслом;
  • пюре вийде смачнішим, якщо молоко замінити вершками;
  • кожна господиня визначає пропорції інгредієнтів на власний розсуд. Проте в класичному рецепті на 1 кг картоплі потрібно 200 мл молока (вершків) та 100 г вершкового масла. Посолити за смаком;
  • розминати відварені овочі краще товкачем із дерева або нержавіючої сталі. Не слід використовувати міксер або блендер - отримаєте непривабливе місиво.

Раніше ми поділились простим рецептом запашного лавашу з картопляного тіста.

Популярні зараз

В одному з обласних центрів вже оголосили про подовження зимових канікул: школи можуть самі визначати тривалість вакацій

Майже 150 тисяч внутрішніх переселенців були змушені повернутись на окуповану територію, 99% з них – не з власної волі

Головне