Картопляне пюре – найпопулярніший у нашій країні гарнір. Він чудово поєднується з м'ясом, рибою та овочами. Як правильно його приготувати, щоб отримати смак, знайомий з дитинства? Розкриваємо всі тонкощі процесу.
- обираємо бульби попереднього врожаю. Ідеальний варіант - цілі, гладкі та щільні. Молода картопля не підійде – вона для інших рецептів;
- картоплю чистимо, промиваємо і нарізаємо крупно. Не треба сильно подрібнювати – овоч втратить багато крохмалю, що позначиться на смакових якостях готового продукту. Відправляємо в підсолену воду, що закипіла;
- вода у каструлі має покрити овочі на 1,5-2 см;
- під час варіння можна додати у воду лавровий лист, суміш прованських трав, гілочки чебрецю та розмарину. Їх необхідно витягнути шумівкою наприкінці приготування;
- головний секрет білого, ніжного пюре в тому, що всі інгредієнти повинні бути гарячими. Злийте воду після приготування, залиште каструлю на 3-4 хвилини на маленькому вогні для додаткового просушування і починайте розминати. Поступово додайте молоко з вершковим маслом;
- пюре вийде смачнішим, якщо молоко замінити вершками;
- кожна господиня визначає пропорції інгредієнтів на власний розсуд. Проте в класичному рецепті на 1 кг картоплі потрібно 200 мл молока (вершків) та 100 г вершкового масла. Посолити за смаком;
- розминати відварені овочі краще товкачем із дерева або нержавіючої сталі. Не слід використовувати міксер або блендер - отримаєте непривабливе місиво.
Раніше ми поділились простим рецептом запашного лавашу з картопляного тіста.