Омлет із сулугуні – це традиційний грузинський сніданок. Запікається ця страва у глиняному посуді під золотистою сирною скоринкою. Приготувати такий омлет можна й вдома у духовці, тим більше, що всі інгредієнти вам відомі. Страва вийде ситною, пікантною і пишнішою, ніж звичайний омлет. Враховуйте це, коли обиратимете посуд для запікання.
Грузинський омлет із сиром сулугуні
Інгредієнти:
- Яйця – 4 шт.
- Сулугуні – 500 г ⠀
- Молоко – 50 мл ⠀
- Рослинна олія – 1 ст. л.⠀
- Вершкове масло ⠀
- Сіль – до смаку ⠀
Для початку натріть сулугуні на великій тертці. Яйця на омлет трохи збийте міксером або виделкою до однорідного стану. ⠀
Додайте до яєць сир, молоко, сіль за смаком та олію. Добре перемішайте усі інгредієнти.
Популярні зараз
Розігрійте духовку до 140-150 градусів. Форму для запікання змастіть вершковим маслом. Під час запікання омлет по-грузинськи збільшиться майже вдвічі, і страва вийде дуже пишною.
Перелийте суміш у форму та відправте в духовку. Запікайте омлет протягом 30 хвилин. Не відкривайте духовку протягом цього часу, щоб омлет не "впав".
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати традиційний американський омлет із сосисками та пармезаном.