Омлет на сніданок – це традиційна страва, яку готують практично всі господині. Його можна подавати і на вечерю, адже омлет є і ситним, і корисним як для дітей, так і для дорослих. Готують його по-різному. Хтось обсмажує омлет на сковороді, а хтось запікає у духовці, мультиварці чи мікрохвильовій печі. Якщо ви хочете, щоб омлет вийшов пишним, тоді важливо знати про один секретний інгредієнт.
Йдеться про манку. Її додавали до омлету ще наші бабусі та прабабусі. Замість манки іноді брали щіпку борошна. А ще для омлету потрібно брати лише свіжі яйця, в ідеалі – домашні.
Пишний омлет на сковороді
Інгредієнти:
- яйця – 4 штуки;
- борошно чи манка – 1,5 чайної ложки;
- молоко - 4 столові ложки;
- вершкове масло - 1 столова ложка;
- сіль за смаком.
Збиваємо яйця для омлету віночком чи міксером.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Важливо витримати рівні пропорції яєць та молока: щоб і того, й іншого було порівну. Вливаємо в яйця молоко і ще раз збиваємо.
Додаємо півтори чайної ложки борошна чи манки для пишності омлету. За смаком додає сіль та спеції.
Смажимо омлет на вершковому маслі. Спочатку вогонь має бути сильним, а за кілька хвилин зменшуємо жар до мінімуму.
Подаємо омлет порційно, розрізавши його на потрібну кількість частин.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати омлет із лавашем на сковороді за п'ять хвилин.