Омлет готують в кожній країні, і в Мексиці в блюдо звикли додавати багато спецій і авокадо. Таке блюдо виходить дуже ситним і пікантним, а подавати його можна не тільки на сніданок, а й обід або вечерю. Якщо вам набрид звичайний омлет, спробуйте урізноманітнити своє меню і приготувати омлет по-мексиканськи.
Омлет по-мексиканськи
Інгредієнти:
- яйця - 8 шт.
- твердий сир - 60 г.
- авокадо - 1 шт.
- лимон - 3 шт.
- коріандр - 15 г
- йогурт - 3 ст. л.
- цибуля - 1 шт.
- морква - 1 шт.
- капуста білокачанна - 1/2 шт.
- гострий перець - 0,5 шт.
- оливкова олія - за смаком
М'якоть авокадо покладіть в чашу блендера. Туди ж додайте сік лайма, стебла коріандру, йогурт і трохи рослинної олії. Перемішайте все до однорідної маси.
Цибулю і моркву потрібно натерти на тертці, капусту тонко нашаткувати, дрібно нарізаний гострий перець подрібнити і скласти все в окрему тарілку. Додайте листя коріандру, залишивши трохи для прикраси.
Яєчну заправку змішуємо з авокадо, солимо і перчимо до смаку.
Розігріваємо велику сковороду з оливковою олією на середньому вогні, виливаємо на неї яєчну суміш, зверху посипавши тертим сиром.
Смажимо омлет з одного боку близько 20 хвилин. Потім викладаємо його на тарілку, зверху кладемо начинку з овочів з авокадо і загортає краї омлету рулетом.
При подачі омлет по-мексиканськи можна прикрасити листям коріандру і часточкою лимона.
Раніше повідомлялося, як приготувати ситний іспанський омлет з картоплею та перцем чилі.