Турецький омлет відрізняється від звичного нам традиційного омлету своїм колоритним смаком. У той же час, це дуже поживна страва, яка готується за 5-10 хвилин, і нею можна нагодувати всю сім'ю. Урізноманітніть своє меню і приготуйте в наступний раз на сніданок саме такий омлет. Яйця для омлету по-турецьки можуть бути як збиті виделкою, так і залишені в цілому вигляді.
Омлет по-турецьки з помідорами і перцем
Інгредієнти:
- яйця - 6 штук;
- оливкова олія - 45 мл;
- болгарський перець - 150г;
- помідори - 600г;
- цибуля - 80г;
- часник - 4 зубчики;
- м'ята - 5 г;
- зелена цибуля - 20 г;
- сіль і перець - за смаком.
Три основних інгредієнта омлету по-турецьки - яйця, перець і помідори. Яйця краще брати домашні, щоб омлет був смачніше.
Знімаємо шкіру з цибулі і нарізаємо її дрібними кубиками або тоненькими півкільцями. Перець ретельно миємо, вичищаємо від плодоніжок і насіння, нарізаємо на дрібні шматочки.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Помідори ретельно промиваємо і також нарізаємо. Часник і зелену цибулю також ретельно подрібнюємо.
Нагріваємо сковороду з маслом. Обсмажуємо в ній цибулю до м'якості і додаємо болгарський перець. Помішуємо овочі, додаємо часник, помідори і цибулю. Коли маса загусне, солимо і вливаємо зверху яйця.
Готуємо омлет 8-10 хвилин на повільному вогні. Коли білки будуть готові, посипаємо страву чорним перцем і подаємо до столу, прикрасивши зеленою цибулею і м'ятою.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати поживний омлет по-мексиканськи з авокадо.