Урізноманітнити звичний омлет на сніданок можна сезонними овочами, зокрема, додати до страви гарбуз. Такий сніданок вийде і ситним, і корисним. Сир додасть омлету пікантності, а шпинат наситить його вітамінами. Вегетаріанці і любителі здорового харчування оцінять такий сніданок, на приготування якого до того ж не піде багато часу.
Омлет з гарбузом і шпинатом
Інгредієнти:
- Яйця - 2 шт;
- Гарбуз - 60 г;
- Шпинат - 30 г;
- Помідори черрі - 3 шт;
- Сир Рікотта - 20 г;
- Твердий сир - 15 г;
- Сіль, перець - за смаком.
Гарбуз відварюємо, охолоджуємо і нарізаємо дрібними кубиками. Помідори черрі розрізаємо на половинки. Листя шпинату дрібно рубаємо.
Збиваємо яйця з сіллю і перцем на омлет. Наливаємо яєчну суміш в сковороду з високими краями, додаємо гарбуз, засипаємо яйця шпинатом і перемішуємо.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Зверху на омлет кладемо половинки чері і рікотту і ставимо страву в духовку на 10 хвилин. Готовий омлет посипаємо тертим сиром і прикрашаємо за бажанням зеленню.
Перед подачею розкладаємо омлет з гарбузом порційно по тарілках. Подавати такий сніданок можна з декількома шматочками хліба і порізаними овочами.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати італійський сніданок, який складається з омлету в лаваші з моцарелою і зеленню.