Овочева консервація стає незамінним помічником в холодну пору року. Дуже зручно відкрити баночку з уже нарізаними овочами, додати їх у каструлю з водою, перемішати, дорізати деякі овочі, і у вас вийде смачний і ароматний борщ.
Овочева заправка для борщу
Інгредієнти:
- томати - 500 г;
- цибуля - 500 г;
- морква - 500 г;
- солодкий перець - 500 г;
- буряк - 1 кг;
- часник - 1 головка;
- сіль - 2 ст.л;
- цукор - 3 ст.л;
- оцет - 50 мл.
Буряк і моркву миємо, чистимо і тремо на крупній тертці. Можна взяти терку для корейської моркви, а можна використовувати для борщової заправки звичайну велику терку.
Цибулю і солодкий перець дрібно ріжемо кубиками. Часник також подрібнюємо.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Томати чистимо від шкірки і подрібнюємо в блендері до консистенції пасти.
Цибулю обсмажуємо на рослинній олії до прозорого стану, потім додаємо моркву і смажимо овочі до готовності.
Додаємо на сковороду буряк і солодкий перець, сіль, цукор і будь-які спеції, які ви звикли додавати в борщ. Всі інгредієнти добре перемішуємо.
Вливаємо оцет і додаємо часник, перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин.
Розкладаємо заготовку для борщу в сухі, попередньо стерилізовані банки і закочуємо кришками. Зберігаємо банки в прохолодному місці.
Раніше повідомлялося, як приготувати маринований перець з медом і часником на зиму.