Овочева заправка для борщу на зиму: покроковий рецепт смачної заготовки

Овочева консервація стає незамінним помічником в холодну пору року. Дуже зручно відкрити баночку з уже нарізаними овочами, додати їх у каструлю з водою, перемішати, дорізати деякі овочі, і у вас вийде смачний і ароматний борщ.

Овочева заправка для борщу на зиму: покроковий рецепт смачної заготовки - today.ua

Овочева заправка для борщу

Інгредієнти:

  • томати - 500 г;
  • цибуля - 500 г;
  • морква - 500 г;
  • солодкий перець - 500 г;
  • буряк - 1 кг;
  • часник - 1 головка;
  • сіль - 2 ст.л;
  • цукор - 3 ст.л;
  • оцет - 50 мл.

Овочева заправка для борщу на зиму: покроковий рецепт смачної заготовки Буряк і моркву миємо, чистимо і тремо на крупній тертці. Можна взяти терку для корейської моркви, а можна використовувати для борщової заправки звичайну велику терку.

Цибулю і солодкий перець дрібно ріжемо кубиками. Часник також подрібнюємо.

Томати чистимо від шкірки і подрібнюємо в блендері до консистенції пасти.

Цибулю обсмажуємо на рослинній олії до прозорого стану, потім додаємо моркву і смажимо овочі до готовності.

Додаємо на сковороду буряк і солодкий перець, сіль, цукор і будь-які спеції, які ви звикли додавати в борщ. Всі інгредієнти добре перемішуємо.

Вливаємо оцет і додаємо часник, перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин.

Розкладаємо заготовку для борщу в сухі, попередньо стерилізовані банки і закочуємо кришками. Зберігаємо банки в прохолодному місці.

Раніше повідомлялося, як приготувати маринований перець з медом і часником на зиму.

ДЖЕРЕЛОsouspark.ru