Пана-кота із свіжою полуницею: перевірений рецепт ідеального літнього десерту

Автор: Лобанова Єлизавета

Сезон полуниці якраз у розпалі, а значить саме час порадувати себе смачними стравами із цією ягодою. Якщо не хочете возитися з тестом і витрачати багато часу на приготування їжі, а у вас є запас полуниці, тоді найпростіший десерт, який під силу кожному, - це пана-кота.

Пана-кота із свіжою полуницею: перевірений рецепт ідеального літнього десерту - today.ua

Цей десерт ще й корисний, і його можна давати навіть дітям. Щоб пана-кота добре застигла, важливо дотримуватись правильних пропорцій усіх інгредієнтів.

Пана-кота з полуницею

Інгредієнти:

  • вершки 30-36% - 1 л
  • цукор – 250 г,
  • ванільний цукор - 8 г,
  • листовий желатин – 10 г,
  • полуниця - за смаком,
  • цукрова пудра - за смаком.

Пана-кота із свіжою полуницею: перевірений рецепт ідеального літнього десерту Желатин замочуємо в холодній воді, згідно з інструкцією на упаковці.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

У невелику каструлю виливаємо вершки, додаємо цукор та ванільний цукор. Ставимо на плиту і чекаємо, поки цукор повністю розчиниться, але не доводимо до кипіння.

Додаємо в цю ж каструлю злегка віджатий желатин, ретельно перемішуємо та розливаємо у підготовлені для десерту форми. На цю пропорцію вам знадобиться 8 склянок чи креманок.

Коли суміш трохи остигне, ставимо панна-котту в холодильник до повного застигання.

Свіжу полуницю помийте та видаліть плодоніжки. Подрібніть полуницю з цукровою пудрою за допомогою блендера в пюре.

Дістаємо з холодильника креманки та викладаємо полуничне пюре поверх застиглої маси.

Пана-кота готова! Подаємо літній десерт до столу, прикрасивши за бажання листочком м'яти.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати полуничний желейний торт без випічки.

Головне