Полуничний желейний торт без випічки - проста та швидка альтернатива чізкейка

Автор: Анастасия Березовская

Сезон полуниці в повному розпалі, а отже потрібно готувати якнайбільше страв із цією корисною ягодою. Пропонуємо вам спробувати чудовий желейний торт із полуницею. Його не потрібно запікати, а на все про все знадобиться мінімум продуктів.

Полуничний желейний торт без випічки - проста та швидка альтернатива чізкейка - today.ua

Полуничний желейний торт без випічки

Складові:

  • 250 г пісочного печива
  • 200 г полуниці
  • 400 мл натурального йогурту чи сметани
  • 170 г цукру
  • 5 г желатину
  • 130 г вершкового масла
  • 1 упаковка полуничного желе

Спосіб приготування:

Полуничний желейний торт без випічки - проста та швидка альтернатива чізкейка

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  1. Готуємо полуничне желе за інструкцією та залишаємо остигати.
  2. Пісочне печиво подрібнюємо у крихту та висипаємо у ємність.
  3. На водяній бані або в мікрохвильовій печі розтоплюємо вершкове масло.
  4. Змішуємо масло з печивом і добре перемішуємо.
  5. Форму для випікання застилаємо харчовою плівкою, висипаємо печиво і розподіляємо його по дну, можна зробити бортики по стінках. Забираємо в холодильник на 15 хвилин.
  6. Вимиту полуницю нарізаємо на слайси.
  7. У мисці змішуємо йогурт або сметану з цукром і збиваємо міксером приблизно 5-7 хвилин, щоб маса стала густою.
  8. Желатин заливаємо 1-2 столовими ложками теплої води та залишаємо набухати 5-7 хвилин. Згодом гріємо желатин на водяній бані або в мікрохвильовій печі (20 секунд при 600 Вт).
  9. Змішуємо готовий желатин із йогуртовим (сметанним) кремом. Перемішуємо.
  10. Дістаємо форму з холодильника, на дно викладаємо полуницю, а зверху виливаємо крем з желатином. Забираємо на 20 хвилин у холодильник для застигання.
  11. Через час дістаємо форму, зверху застиглого крему викладаємо ще шар полуниці, заливаємо холодним (!!) полуничним желе, і відправляємо в холодильник до повного застигання.
  12. Дістаємо торт, виймаємо його з форми, прибираємо харчову плівку та викладаємо на блюдо. Подавати десерт можна, прикрасивши його листям м'яти.

Готово! Смачного!

Пропонуємо вам також скуштувати сніданок за 15 хвилин із сиру - ледачі хачапурі на сковороді.

Популярні зараз

Російська армія до 9 травня спробує захопити ще одне українське місто

Латвія передасть ЗСУ новітні зенітні комплекси MANTIS

Україна не буде використовувати F-16 одразу після їх прибуття, - спікер ПС

Військовий розповів про зміну ставлення українців до людей у формі