Today.ua

Пана-кота із свіжою полуницею: перевірений рецепт ідеального літнього десерту

Сезон полуниці якраз у розпалі, а значить саме час порадувати себе смачними стравами із цією ягодою. Якщо не хочете возитися з тестом і витрачати багато часу на приготування їжі, а у вас є запас полуниці, тоді найпростіший десерт, який під силу кожному, - це пана-кота.

Цей десерт ще й корисний, і його можна давати навіть дітям. Щоб пана-кота добре застигла, важливо дотримуватись правильних пропорцій усіх інгредієнтів.

Пана-кота з полуницею

Інгредієнти:

Желатин замочуємо в холодній воді, згідно з інструкцією на упаковці.

У невелику каструлю виливаємо вершки, додаємо цукор та ванільний цукор. Ставимо на плиту і чекаємо, поки цукор повністю розчиниться, але не доводимо до кипіння.

Додаємо в цю ж каструлю злегка віджатий желатин, ретельно перемішуємо та розливаємо у підготовлені для десерту форми. На цю пропорцію вам знадобиться 8 склянок чи креманок.

Коли суміш трохи остигне, ставимо панна-котту в холодильник до повного застигання.

Свіжу полуницю помийте та видаліть плодоніжки. Подрібніть полуницю з цукровою пудрою за допомогою блендера в пюре.

Дістаємо з холодильника креманки та викладаємо полуничне пюре поверх застиглої маси.

Пана-кота готова! Подаємо літній десерт до столу, прикрасивши за бажання листочком м'яти.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати полуничний желейний торт без випічки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ