Домашня м'ясна тушонка - це проста страва, яка у воєнний час стає просто незамінною. Приготувати тушонку можна з будь-якого виду м'яса. Зберігається вона навіть без холодильника. Хтось віддає перевагу класичному варіанту тушонки зі свинини, а хтось готує аналог страви з курки, або яловичини. Ми розповімо, як приготувати тушонку з курки нашвидкуруч із мінімуму інгредієнтів.
Рецепт тушонки з курки
Інгредієнти:
- курка – 1,5 кг;
- лавровий лист – 2 шт;
- перець горошком – 2 шт;
- цибуля ріпчаста - 1 шт;
- сіль, перець чорний – за смаком.
Курку потрібно вимити, нарізати на частини, викласти в глибоку миску, посолити, поперчити і ретельно перемішати. Можна брати будь-які частини курки, або лише ніжки.
На дно банок викладіть запашний перець, лавровий лист і кілька кільця цибулі. Потім утрамбуйте щільно курку, залишивши 2-3 см до краю банки.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
На дно каструлі постеліть рушник, поставте банки, наповніть їх водою так, щоб курка була повністю покрита. Тушіть курку в банках на маленькому вогні протягом 7 годин. Після закінчення зазначеного часу приберіть каструлю з вогню і дочекайтеся, поки банки повністю охолонуть.
Закатайте банки з тушонкою звичним способом. Повністю охолодіть банки у воді і зберігайте їх у прохолодному місці. Термін придатності тушонки у банках може сягати до 3 років.
Раніше повідомлялося, як довго та де можна зберігати яйця без холодильника.