Простий рецепт тушонки з курки: як приготувати в домашніх умовах

Автор: Лобанова Єлизавета

Домашня м'ясна тушонка - це проста страва, яка у воєнний час стає просто незамінною. Приготувати тушонку можна з будь-якого виду м'яса. Зберігається вона навіть без холодильника. Хтось віддає перевагу класичному варіанту тушонки зі свинини, а хтось готує аналог страви з курки, або яловичини. Ми розповімо, як приготувати тушонку з курки нашвидкуруч із мінімуму інгредієнтів.

Простий рецепт тушонки з курки: як приготувати в домашніх умовах - today.ua

Рецепт тушонки з курки

Інгредієнти:

  • курка – 1,5 кг;
  • лавровий лист – 2 шт;
  • перець горошком – 2 шт;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт;
  • сіль, перець чорний – за смаком.

Простий рецепт тушонки з курки: як приготувати в домашніх умовах Курку потрібно вимити, нарізати на частини, викласти в глибоку миску, посолити, поперчити і ретельно перемішати. Можна брати будь-які частини курки, або лише ніжки.

На дно банок викладіть запашний перець, лавровий лист і кілька кільця цибулі. Потім утрамбуйте щільно курку, залишивши 2-3 см до краю банки.

Популярні зараз

Українцям масово підвищать зарплати: названо нові суми

Пенсії перерахують з 1 червня: кому з українців додадуть 999 грн

Стало відомо, чи вилучатимуть для ЗСУ автомобіль, якщо він один у власника

В Укренерго ухвалили рішення щодо відключень електроенергії

На дно каструлі постеліть рушник, поставте банки, наповніть їх водою так, щоб курка була повністю покрита. Тушіть курку в банках на маленькому вогні протягом 7 годин. Після закінчення зазначеного часу приберіть каструлю з вогню і дочекайтеся, поки банки повністю охолонуть.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Закатайте банки з тушонкою звичним способом. Повністю охолодіть банки у воді і зберігайте їх у прохолодному місці. Термін придатності тушонки у банках може сягати до 3 років.

Раніше повідомлялося, як довго та де можна зберігати яйця без холодильника.