Today.ua

“Довгий час не було добрих новин“: соліст Kalush Orchestra прокоментував перемогу України на “Євробаченні-2022“

Український гурт Kalush Orchestra переміг на Євробаченні-2022 з піснею Stefania. Фінал конкурсу відбувся у ніч на 15 травня у Турині. За результатами голосування журі Україна розмістилася на 4-му місці. Проте глядачі з усього світу віддали нашій країні рекордну кількість голосів і Україна стала переможцем.

Крім Kalush Orchestra, до п'ятірки фіналістів увійшли Велика Британія, Швеція, Іспанія та Сербія. Україна набрала рекордні за всю історію участі країни у конкурсі бали – 631. З великим відривом на друге місце потрапила Сербія – 312 балів, на третьому місці Великобританія – 283 бали. Соліст українського гурту Kalush Orchestra, який переміг у конкурсі, Олег Псюк прокоментував перемогу України в цей непростий для країни час.

"Будь-яка перемога в будь-якому аспекті зараз для України буде дуже значущою. А оскільки наша культура також під загрозою, то саме тут ми були через те, що на нашу культуру напали і нам треба показати, яка вона є. Українська культура – жива . Вона є. Українська музика жива і вона є, і в неї дуже гарний почерк", – сказав артист.

Президент Володимир Зеленський також відреагував на перемогу України у вокальному конкурсі.

"Наша мужність вражає світ, наша музика підкорює Європу! Наступного року Україна прийматиме "Євробачення"! Втретє у своїй історії. І вірю – не востаннє. Ми зробимо все, щоб одного разу учасників та гостей "Євробачення" приймав український Маріуполь . Вільний, мирний, відбудований!" – написав Зеленський.

Раніше Андрій Данилко коментував шанси на перемогу України на "Євробаченні-2022".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ