У воєнний час українці віддають перевагу простій та поживній їжі. Сало – один із продуктів, який не дасть померти з голоду, особливо якщо поєднувати його з іншими інгредієнтами. Для того щоб сало довше зберігалося, його потрібно замаринувати. Ми розповімо, як нашвидкуруч приготувати смачну закуску, яка у воєнний час стане незамінною.
Багато хто, можливо, вже готував сало в розсолі, а для когось цей рецепт стане новинкою.
Рецепт сала в розсолі
Інгредієнти:
На 6 літрових банок потрібно:
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
- сало – 4 кг;
- вода - 2 літри;
- сіль - 400 гр;
- лавровий лист;
- часник;
- перець горошком.
Починаємо з приготування маринаду. Ставимо на плиту посуд із водою, додаємо сіль, доводимо до кипіння.
Сало для маринування краще брати з м'ясним прошарком. Нарізаємо його на тоненькі скибочки, або на кубики.
Закладаємо сало щільно у банки. У кожну банку кладемо по кілька зубчиків часнику, кілька горошин чорного перцю і по одному лавровому листку. Заливаємо сало в банці гарячим маринадом. Накриваємо банки металевими кришками та стерилізуємо їх на плиті. Закочуємо банки із салом кришками, даємо охолонути, потім перевертаємо банки і ставимо їх на зберігання в холодне місце.
Раніше повідомлялося, які ситні та прості страви можна приготувати з тушонки.