Арабський омлет, який називається еггах, готується з яєць і більше схожий на фрітату. Найчастіше його приправляють корицею, кмином, насінням або листям коріандру, куркумою, родзинками, кедровими горіхами, мускатним горіхом та свіжими травами. Пропонуємо вам приготувати омлет із сиром та зеленню в духовці. Їсти страву можна відразу гарячою або пізніше холодною – смакові якості від цього не змінюються.
Омлет у духовці арабською з сиром і зеленню – рецепт
Складові:
- 250 г фети
- 1 пучок зеленої цибулі
- 1 пучок кінзи
- 6 яєць
- 1/2 ч. л. мускатного горіха
- 1 ч. л. меленого чорного перцю
- 1 ч. л. солі
- Оливкова олія
Спосіб приготування:
- Нарізаємо сир фета.
- Дрібно нарізаємо зелень.
- Яйця збиваємо віничком, додаємо приправи, сіль, перець, зелень та сир – перемішуємо.
- Змащуємо глибоку форму 15*25 оливковою олією, виливаємо в неї яєчну суміш, накриваємо фольгою.
- Випікаємо в розігрітій до 160 градусів духовці 15-20 хвилин, доки омлет не схопитися.
- Збільшуємо температуру до 200 градусів і запікаємо ще хвилин 5-7 без фольги, щоб омлет зарум'янився.
- Даємо страві настоятися хвилин 15, щоб вона повністю охолола.
Подавати можна на сніданок, обід і вечерю або навіть як закуску, порізавши на невеликі квадратики.
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також спробувати приготувати м'ясо по-французьки без майонезу, з песто та моцарелою – простий рецепт ідеальної страви на вечерю.