Today.ua

Арабський омлет у духовці – простий рецепт смачного сніданку із сиром та зеленню

Арабський омлет, який називається еггах, готується з яєць і більше схожий на фрітату. Найчастіше його приправляють корицею, кмином, насінням або листям коріандру, куркумою, родзинками, кедровими горіхами, мускатним горіхом та свіжими травами. Пропонуємо вам приготувати омлет із сиром та зеленню в духовці. Їсти страву можна відразу гарячою або пізніше холодною – смакові якості від цього не змінюються.

Омлет у духовці арабською з сиром і зеленню – рецепт

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Нарізаємо сир фета.
  2. Дрібно нарізаємо зелень.
  3. Яйця збиваємо віничком, додаємо приправи, сіль, перець, зелень та сир – перемішуємо.
  4. Змащуємо глибоку форму 15*25 оливковою олією, виливаємо в неї яєчну суміш, накриваємо фольгою.
  5. Випікаємо в розігрітій до 160 градусів духовці 15-20 хвилин, доки омлет не схопитися.
  6. Збільшуємо температуру до 200 градусів і запікаємо ще хвилин 5-7 без фольги, щоб омлет зарум'янився.
  7. Даємо страві настоятися хвилин 15, щоб вона повністю охолола.

Подавати можна на сніданок, обід і вечерю або навіть як закуску, порізавши на невеликі квадратики.

Готово! Смачного!

Пропонуємо вам також спробувати приготувати м'ясо по-французьки без майонезу, з песто та моцарелою – простий рецепт ідеальної страви на вечерю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ