Today.ua

Без титулу та спадщини: японська принцеса Мако втратила все, вийшовши заміж за простолюдина

Племінниця імператора Японії відмовилася від королівських привілеїв, титулу, спадщини та утримання заради шлюбу з любов'ю всього свого життя. Сьогодні, 26 жовтня, розпочався новий розділ у житті колишньої японської принцеси Мако.

Дочка Фуміхіто, наслідного принца Акісіно, який у майбутньому має стати імператором Японії, у 2017 році повідомила про заручини зі своїм однокурсником, юристом Кей Комуро. Дівчину вмовили почекати кілька років, перш ніж одружитися, якщо вона не передумає. І вона не передумала. Через 4 роки після заручин відбулося весілля – без особливих почестей, розкішного вбрання та традицій.

Перед укладенням шлюбу принцеса Мако та Кей Комуро заглянули до батьків дівчини та її дідуся з бабусею – колишнього імператора та імператриці Японії.

Наразі 30-річна Мако більше не принцеса. Вона вийшла з-поміж монаршого сімейства і стала простою людиною, взявши прізвище чоловіка – Мако Комуро. Їхні діти не матимуть титули та не зможуть претендувати на королівський престол. За інформацією ІноЗМІ, громадськість різко відреагувала на весілля племінниці імператора, через що загострилася проблема скорочення числа королівської родини. Однак у Японії трон переходить лише з чоловічої лінії. У нинішнього монарха у спадкоємцях лише дочка, отже, слідом престол успадкує його молодший брат – Фухіміто. На щастя, у принца є син – зараз Хісахіто лише 15 років. Нагадаємо, британська принцеса Беатріс через місяць після пологів вийшла у світ в облягаючій сукні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ