Сало – улюблений продукт, певно, кожного українця. Його обов'язково їдять із борщем, використовують як закуску і просто з хлібом. Щоб сало вийшло ніжним і тануло в роті, потрібно правильно його засолити. А це може не кожен. Ми розкрили секретний рецепт виготовлення ідеального сала.
Складові:
- Сало – кілограм
- Вода – 0,5 літра
- Часник – 5 часточок
- Сіль – 4 ст. л.
- Запашний перець – 0,5 ст. л.
- Чорний перець – 1/4 ч. л.
- Лавровий лист – 2-3 листочки
- Улюблені прянощі на смак (паприка, італійські трави, чилі)
Спосіб приготування:
- Сало розділяємо на шматочки, щоб його було зручно використовувати та діставати з морозилки, коли знадобиться.
- У воду додаємо сіль, запашний та чорний перець – трохи нагріваємо, щоб розчинилася сіль.
- У пластиковий контейнер викладаємо сало, розкидаємо розрізаний навпіл часник, висипаємо спеції. Додаємо маринад.
- Накриваємо контейнер кришкою і даємо йому настоятися кілька годин за кімнатної температури. Коли весь вміст охолоне, прибираємо сало на 72 години в холодильник.
- Потім шматочки загортаємо в харчову плівку та зберігаємо у морозилці.
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам спробувати приготувати ледачі голубці в сковороді - головний секрет швидкої та смачної страви на обід.