Чотири найкращі закуски з яєць на святковий стіл: добірка рецептів незвичних та смачних страв

Автор: Шевченко Лилия

Урізноманітнити новорічний або різдвяний стіл можна за допомогою великої кількості закусок. Зі звичайних курячих яєць можна приготувати кілька страв, які будуть не тільки смачними, але і дуже апетитними.

Чотири найкращі закуски з яєць на святковий стіл: добірка рецептів незвичних та смачних страв - today.ua

Пиріг з яйцями та зеленою цибулею

Інгредієнти:

  • 400 мл кефіру
  • 280 г борошна
  • 150 г вершкового масла
  • 2 ст. л. цукру
  • 2 сирі яйця
  • 5 варених яєць
  • 1 ч. л. розпушувача
  • Сіль та прянощі за смаком
  • 1 пучок зеленої цибулі

Спосіб приготування:

У глибокій мисці збийте міксером злегка підігрітий кефір з сирими яйцями, сіллю, всипте борошно, що просіює, з розпушувачем. Влийте розтоплене вершкове масло. Перемішайте до однорідності. Чотири найкращі закуски з яєць на святковий стіл: добірка рецептів незвичних та смачних страв Варені яйця наріжте кубиками, додайте подрібнену зелену цибулю. Приправте на смак спеціями, можна влити пару ложок розтопленого вершкового масла. Перемішайте.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Вилийте у форму для запікання половину тіста, розподіліть начинку з яєць із цибулею та покрийте залишками тіста. Випікайте до готовності у духовці.

Фаршировані яйця з шинкою

Інгредієнти:

  • 5 зварених круто яєць
  • 1 маринований огірок
  • 100 г шинки
  • 2 ст. л. майонезу
  • 1 ч. л. куркуми
  • Кріп та спеції за смаком

Спосіб приготування:

яйця розрізати вздовж, жовтки видалити і натерти на тертці. До тертих жовток додайте дрібно нарізану шинку, огірок, всипте куркуму та майонез. Перемішайте та наповніть отриманою начинкою половинки яєць. Прикрасьте зеленню кропу.

Чотири найкращі закуски з яєць на святковий стіл: добірка рецептів незвичних та смачних страв Яйця по-шотландськи

Інгредієнти:

  • 4 варені яйця
  • 300 г яловичого фаршу
  • 60 мл червоного сухого вина
  • 2 сирі жовтки для панірування
  • 1 ст. л. борошна
  • 1 ст. л. панірувальних сухарів
  • 0,5 л рафінованої олії
  • Сіль та перець за смаком

Спосіб приготування:

М'ясний фарш змішайте зі спеціями до смаку, влийте вино. Ретельно вимішайте масу до однорідності, розділіть на чотири частини. З кожної частини фаршу сформуйте коржик, покладіть ціле яйце і скріпіть краї. Прокатайте в руках так, щоб яйце опинилося в рівномірній оболонці з м'яса.

Збийте жовтки з сіллю та перцем, занурте м'ясні заготовки, потім запануйте з усіх боків у сухарях. Смажте у фритюрі до готовності м'яса.

Закуска "Санта-Клауси"

Інгредієнти:

  • 4 варені яйця
  • 100 г плавленого сиру
  • 50 г твердого сиру
  • 1 часточка часнику
  • 2 червоні болгарські перці
  • Майонез та спеції

Спосіб приготування: Чотири найкращі закуски з яєць на святковий стіл: добірка рецептів незвичних та смачних страв Яйця розріжте вздовж половинки, покладіть на велике блюдо зрізом вгору. Плавлений та твердий сир натріть на тертці, додайте подрібнений часник і трохи майонезу, перемішайте. Отриманою сумішшю покрийте яєчні половинки.

Шапку Санта Клауса виріжте з болгарського перцю у вигляді трикутника, бороду намалюйте за допомогою майонезу, ніс – з маленького шматочка болгарського перцю, а очі – з чорного перцю горошком.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Приготуйте також смачні салати на Новий рік із трьох інгредієнтів. Рецепти простих та швидких закусок для святкового столу.

Головне