Чотири помилки, через які котлети виходять жорсткими та сухими

Автор: Шевченко Лилия

Котлети - одна з найпопулярніших, але і найскладніших в приготуванні м'ясних страв. Всі існуючі рецепти котлет прості і нехитрі, проте в них не вказані головні секрети, тому результат часто не радує господарок.

Чотири помилки, через які котлети виходять жорсткими та сухими - today.ua

Уникайте помилок в приготуванні фаршу, тоді ваші котлети вийдуть соковитими і ніжними, смачними і ароматними.

Занадто багато хліба

Якщо фарш вийшов занадто рідким, і з нього не виходить сформувати котлети, то просто поставте його на кілька годин в холодильник. Деякі господині додають в рідкий фарш більше хліба, чим псують котлети.

Навіть якщо фарш вийшов щільним і еластичним, то з нього все одно не варто відразу ж формувати і смажити котлети. Поставте миску з м'ясним фаршем в холодильник на годину-дві, тоді блюдо вийде смачнішим.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Неправильна термічна обробка

Довго смажити котлети не можна, інакше волокна м'яса будуть стискуватися і страва втратить соковитість. Обсмажуйте котлети на розігрітій сковороді по дві хвилини з кожного боку, потім накрийте кришкою і смажте ще п'ять хвилин на мінімальному вогні.

Чотири помилки, через які котлети виходять жорсткими та сухимиТушкування в соусі

Доведення до готовності котлет в соусі - хороший варіант, проте не варто тушкувати довше чотирьох-п'яти хвилин. В іншому випадку, котлети втратять багато вологи і стануть жорсткішими.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Перегрів на другий день

Розігрівати котлети на другий день потрібно до теплого стану і найкраще в сметанному або томатному соусі. При перегрів вироби стануть жорсткими і втратять ніжний та приємний смак.

Дізнайтеся також головну помилку при приготуванні червоного борщу, яка псує смак страви і робить її занадто жирною.

Головне