Надмірна любов до насіння соняшника не може пройти непоміченим для організму. Зміни в стані здоров'я виявляться досить швидко, якщо почати їсти насіння часто.
Сире насіння соняшника не дуже просто очистити від лушпиння, проте воно дуже корисне для здоров'я. Якщо щодня з'їдати по невеликій жмені насіння, то в організм надходитимуть цінні ненасичені жирні кислоти, високоякісний білок, вітаміни Е, В1, калій, фосфор, кальцій, магній, цинк та інші корисні мікроелементи.
Ненасичені жирні кислоти допомагають знизити рівень поганого холестерину в крові. Якщо з'їдати по невеликій жмені сирого насіння зменшується в'язкість крові, активізується кровообіг. Загалом насіння соняшника сприяє оздоровленню серцево-судинної та цереброваскулярної систем. Вітамін Е, який у великій кількості міститься в ядрах насіння соняшника, є потужним природним антиоксидантом. Вітамін Е нейтралізує шкідливі вільні радикали, уповільнює процес клітинного старіння та захищає від багатьох видів онкології.
Насіння відноситься до калорійних продуктів, якими не можна зловживати. Калорійність соняшникового насіння, особливо в смаженому вигляді, вище, ніж у свинини. Якщо ви стежите за здоров'ям і фігурою, відмовтеся від смаженого насіння. Сирих ядер можна з'їдати щодня не більше 3 ст. л.
Популярні зараз
Дізнайтеся також, що зміниться в організмі, якщо з'їдати по часточці цибулі щодня. Шкода та користь популярного овоча.