Насіння льону відноситься до визнаних у всьому світі суперфудів, які в невеликих кількостях рекомендують додавати в їжу щодня. Такий спосіб харчування дозволить захистити організм від величезної кількості захворювань.
У насінні льону містяться у великій кількості вітаміни групи В, вітамін Е, калій, кальцій, залізо, магній, йод, нікель, марганець. Це підвищує опірність організму небезпечних захворювань, зміцнює імунітет і стимулює обмін речовин.
Насіння льону захищає від простудних захворювань, виводять з організму токсини, стимулюють роботу травної системи. Якщо додавати в щоденні страви по щіпці насіння льону, то відчуття насичення буде з'являтися набагато швидше, а жири, білки і вуглеводи будуть ефективніше засвоюватися. За рахунок цього відбувається зниження маси тіла.
Омега-3 позитивно впливає на стан шкіри, нігтів і волосся. У клітинах епідермісу починає активніше вироблятися колаген, який сприяє збереженню пружності та еластичності шкірних покривів.
Дізнайтеся також, що зміниться в організмі, якщо почати їсти банани щодня. Скільки фруктів допустимо в щоденному меню?