Нині деякі регіони України мають проблеми з певними переліками товарів. Яйця стали одними з найдефіцитніших. Найчастіше цей продукт використовується у випічці, але його можна замінити іншими продуктами, які повністю замінюють роль яєць у рецепті, та які є майже у кожної господині.
Звичайно, існує безліч рецептів хліба або хлібних коржів без яєць. Також можна спекти пиріг без їх використання. Проте є рецепти, у яких наявність яєць є обов'язковою. А якщо їх не виявилося під рукою, або у вашому районі вони з'являються дуже рідко або коштують невиправдано дорого, яйця можна замінити на інші продукти.
1 яйця у випічці можна замінити на:
- 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю та 2 ст. л. води;
- 2 ст. л. крохмалю (кукурудзяного або картопляного);
- за 1 ст. л. сухого молока, кукурудзяного крохмалю та 2 ст. л. води;
- суміш із 2 ст. л. молока, по 1/2 ст. л. соди та лимонного соку;
- 2 ст. л. води та 2 ч. л. пекарського порошку;
- 2 ст. л. води, 1 ст. л. рослинної олії та 2 ч. л. пекарського порошку;
- 2 ст. л. молока плюс 1/4 ч. л. пекарського порошку;
- 75-100 г пюре із банана;
- 50 г несолодкого яблучного пюре.
Пропонуємо спробувати приготувати густий суп на багатті із замороженими овочами – рецепт ситної страви на випадок, якщо надовго вимкнули світло.