Домашнє морозиво за смаком не поступається магазинному. При цьому воно буде кориснішим, оскільки виготовлене зі свіжих продуктів без шкідливих добавок. Спробуйте приготувати улюблений з дитинства промбір.
Вам знадобляться міксер, каструля з товстим дном, миски, де збиватимете компоненти десерту і контейнери для майбутнього морозива.
Інгредієнти:
- три курячі жовтки;
- 150 г цукру;
- 150 мл жирного молока;
- 400 мл вершків (жирність – 33%);
- ванільний цукор.
Відокремте жовтки від білків і міксером збийте їх з цукром до повного розчинення. Підігрійте молоко у каструлі. Його температура має бути не більшою за 70 градусів. З'єднайте збиті жовтки з молоком, постійно помішуючи.
Жовтково-молочний крем необхідно поставити на повільний вогонь. Помішуйте крем силіконовою лопаткою протягом 10 хвилин. Ви повинні отримати рідку масу, яка за консистенцією нагадуватиме сире згущене молоко.
Отриману масу відправте в морозилку на три години. Кожні 30 хвилин його потрібно виймати із холодильника та збивати міксером. Після закінчення зазначеного часу готовому пломбіру треба застигнути - залиште його ще на дві години. Результат того вартий, насолоджуйтесь!
Нагадаємо про рецепт дивовижних сирників, який тануть у роті завдяки секретному інгредієнту.