Today.ua

Домашні голубці на Великдень 2021: класичний рецепт святкової страви

Голубці - це ситна і смачна, але при цьому бюджетна страва для святкового столу або до сімейної вечері. Готувати домашні голубці зовсім не складно, впорається навіть початківець кулінар.

Домашні голубці - рецепт

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Капустяне листя бланшуйте в окропі близько 6-7 хвилин, перекладіть на тарілку і зріжте потовщені частини. Обсмажте на сковороді з соняшниковою олією подрібнену цибулю і моркву. Промитий рис відваріть в киплячій воді до напівготовності, відкиньте на друшляк. Остудіть, потім змішайте з натертим на тертці томатами, пропущеним через прес часником, морквяно-цибулевою засмажкою. Додайте до суміші фарш, сіль з приправами і ще раз ретельно перемішайте.

На капустяний лист покладіть 2 ст. л. начинки, підігніть краю і загорніть конвертиком. Обсмажте голубці на сковороді з соняшниковою олією до утворення рум'яної скоринки.

Окремо змішайте сметану з кетчупом і бульйоном, додайте спеції за смаком. Залийте отриманим соусом голубці, тушкуйте під кришкою на мінімальному вогні близько години.

Смачного!

Приготуйте також до Великодня 2021 домашню курячу ковбасу. Рецепт м'ясної закуски простий і бюджетний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ