Домашній майонез набагато корисніший за магазинний через відсутність консервантів та інших шкідливих домішок. Готувати його легко та просто. Свій рецепт популярного французького соусу презентував український кулінар Євген Клопотенко.
Майонез домашнього виготовлення смачний, але його головна вада – короткий термін зберігання. Соус можна тримати в холодильнику лише кілька діб. Клопотенко нагадав, що для приготування потрібно небагато інгредієнтів та лише десять хвилин.
Вам знадобляться два сирі жовтки, 150 г соняшникової олії, 10 г несолодкої гірчиці, столова ложка лимонного соку і дрібка солі. Євгеній відокремлює жовтки від білків, після чого поміщає їх у металеву або скляну миску.
Кухар порадив збити жовтки із гірчицею за допомогою віночка. Потім слід додати в ємність сіль і сік лимона, збити до однорідної маси. Потім тонким струмком необхідно додати в миску соняшникову олію, продовжуючи інтенсивно збивати. Вам потрібна щільна суміш одного кольору.
Клопотенко нагадав, що при додаванні в майонез порошку васабі отримаєте оригінальний зелений колір соусу. Він наголосив, що можна експериментувати на свій смак.
Домашній майонез стане чудовим доповненням для хрустких грінок з яйцем та помідором. П'ять секретів приготування ідеального сніданку доступні тут.