Діти дуже люблять солодке, а покупні "смаколики" не можна назвати корисними. У магазинному зефірі міститься безліч загусників і шкідливих домішок. Тому краще приготувати частування для дітей із домашніх продуктів своїми руками.
Домашній зефір із яблук
Складові:
- 6 яблук
- 300 г цукру
- 1 яєчний білок
- 5 г агар-агару
- 75 г води
Спосіб приготування:
Готуємо яблучне пюре: з яблук очищаємо шкірку та нарізаємо на квадратики. Викладаємо в каструлю, додаємо трохи води та варимо на невеликому вогні під кришкою. Коли яблука розм'якнуть, зливаємо воду та перебиваємо у блендері. Протираємо через сито, щоб не залишилося ні шкірки, ні кісточок.
Додаємо в яблука 200 г цукру та готуємо на вогні до його повного розчинення, постійно помішуючи. Охолоджуємо пюре та додаємо білок одного яйця і перебиваємо міксером на максимальній швидкості.
Готуємо сироп: наливаємо в каструлю воду і додаємо агар-агар (загусник), перемішуємо, додаємо 100 г цукру і варимо, постійно помішуючи. Доводимо суміш до кипіння і, помішуючи, варимо ще 5 хвилин, доки вона не загусне.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
У пюре додаємо густий сироп і збиваємо в блендері, поки консистенція не збільшиться вдвічі. Готову суміш пересипаємо в кондитерський мішок зі спеціальною насадкою та видавлюємо зефіринки на пекарський папір. Даємо настоятися та підсохнути 7 годин або ніч.
Склеюємо дві половинки зефіру та подаємо на стіл. Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також приготувати відбивні із секретом – рецепт соковитого та смачного м'яса на обід.