Today.ua

Домашній зефір із корисних продуктів: простий рецепт десерту для дитини

Діти дуже люблять солодке, а покупні "смаколики" не можна назвати корисними. У магазинному зефірі міститься безліч загусників і шкідливих домішок. Тому краще приготувати частування для дітей із домашніх продуктів своїми руками.

Домашній зефір із яблук

Складові:

Спосіб приготування:

Готуємо яблучне пюре: з яблук очищаємо шкірку та нарізаємо на квадратики. Викладаємо в каструлю, додаємо трохи води та варимо на невеликому вогні під кришкою. Коли яблука розм'якнуть, зливаємо воду та перебиваємо у блендері. Протираємо через сито, щоб не залишилося ні шкірки, ні кісточок.

Додаємо в яблука 200 г цукру та готуємо на вогні до його повного розчинення, постійно помішуючи. Охолоджуємо пюре та додаємо білок одного яйця і перебиваємо міксером на максимальній швидкості.

Готуємо сироп: наливаємо в каструлю воду і додаємо агар-агар (загусник), перемішуємо, додаємо 100 г цукру і варимо, постійно помішуючи. Доводимо суміш до кипіння і, помішуючи, варимо ще 5 хвилин, доки вона не загусне.

У пюре додаємо густий сироп і збиваємо в блендері, поки консистенція не збільшиться вдвічі. Готову суміш пересипаємо в кондитерський мішок зі спеціальною насадкою та видавлюємо зефіринки на пекарський папір. Даємо настоятися та підсохнути 7 годин або ніч.

Склеюємо дві половинки зефіру та подаємо на стіл. Готово! Смачного!

Пропонуємо вам також приготувати відбивні із секретом – рецепт соковитого та смачного м'яса на обід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ